myślałem o foliatecu taki jak ma mikewrc na allegro 120pln ale cena spora wezme ten hammerite
Różnice cenowe między salonami - OII TOUR
Zwiń
X
-
Różnice cenowe między salonami - OII TOUR
Witam Forumowiczów,
Na początku przyszłego roku zamierzam stać się szczęśliwym posiadaczem Octavii Tour. I tu moje pytanie: Czy macie rozeznanie między cenami tego auta między dealerami w różnych miastach polski? Jakie mogą być wahania cenowe? W którym salonie można ją "dobrze" kupić?
-
-
Re: Różnice cenowe między salonami - OII TOUR
Zamieszczone przez blazer47Witam Forumowiczów,
Na początku przyszłego roku zamierzam stać się szczęśliwym posiadaczem Octavii Tour. I tu moje pytanie: Czy macie rozeznanie między cenami tego auta między dealerami w różnych miastach polski? Jakie mogą być wahania cenowe? W którym salonie można ją "dobrze" kupić?
Komentarz
-
-
blazer47, na forum mówią, że w okolicach Wa-wy dobrze zapytać w Stojadłach pod Mińskiem Maz. u kolegi jaczak1, ale powiem szczerze, że na moje auto dostałem propozycję bardzo porównywalną od jednego z warszawskich dilerów, którego nikt tu nie poleca, a nawet nie zaleca . Był symbolicznie tańszy (jakieś 200zł ). Być może to zależy od konkretnego modelu i konfiguracji jaką zamawiasz.
Pytałem też u innych warszawskich dilerów to chcieli 2-3k więcej, a rekordzista z warmińsko-mazurskiego (żeby nie robić antyreklamy nazwy nie podam chociaż tak dużo ich nie ma) to chciał ponad 10k więcej :!: Podobnie też zachwalany przez forumowiczów jeden z krakowskich dilerów zwalił mnie z nóg swoją propozycją (chyba z 7-8k więcej). Wynika z tego, że chyba nie ma reguły, u jednego dany model jest tańszy natomiast inny droższy. Najlepiej chyba zebrać kilka ofert pod konkretne auto, przekalkulować sobie ewentualny czas i paliwo tracone na dojaz przez pół Polski i wtedy podjąć decyzję.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Ja również kupiłem w warszawie, bo krakowskie oferty tańsze o koszt paliwa na dojazd.
Zbierz oferty od kilku dealerów - w tym tych krakowskich a potem mając takie oferty negocjuj w najbliższych salonach. Zwracaj przy tym uwagę, czy nie będą próbowali robić "przekrętów" w stylu montażu akcesoriów w salonie, np. alarmu. Porównuj identyczne oferty, jasno zaznaczając co ma być zamontowane w fabryce, a co może być dołożone przez dealera (zalecam wszystko w fabryce)O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Gość
Ja Fabię kupowałem w Piszu, a Octavie w Krakowie. Różnice w cenach były bardzo duże. Wszystko było załatwione w ciągu 3 dni i nie było żadnych problemów. Osobiście uważam, że to nie problem kupować auto 300 - 400 kilometrów od miejsca zamieszkania. Każdy chce kupić tanio, a że to będzie w Krakowie, Gdańsku, Poznaniu czy innym mieście co za różnica.
Komentarz
-
Jest jeszcze jedna zaleta kupowania samochodu "pod domem". Możesz sobie na spokojnie kilka razy, na spokojnie podjechać i sprawdzić, czy wszystko się zgadza, czy czegoś nie zapomnieli zamówić albo się nie pomylili. Jak kupujesz na odległość, to jest to dosyć mocno utrudnione. Mój np. nie zgadzał się z zamówieniem (błędnie opisana opcja dodatkowa w cennikach i w systemie), więc grzecznie powiedziałem, że oczekuję rekompensaty i czekam na decyzje. Poczekałem z odbiorem jeden dzień dłużej, ale dostałem to co chciałem jako rekompensatę. Jeżeli kupowałbym kilkaset kilometrów od domu, to pewnie byłby problem, bo na decyzję trzeba było czekać, a jak bym odebrał, to już by była inna gadka :?
Poza tym, nie wierzę, że w krakowie mają super ekstra rabaty w SAP i nikt nie może zejść do ich cen. Trzeba tylko się dobrze i stanowczo targować, najlepiej z ofertą krakowską w rękuO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
tomek, nie przesadzaj. Jestem z Lublina, kupowałem w Mińsku u Kuby. Wszystko się zgadzało, jestem z zakupu bardzo zadowolony. Jedyny zgrzyt to nie zakodowane światła dzienne, zrobili i to w aso w Lublinie.
Byłem 2 razy w salonie, raz obejrzeć auto (jeszcze obklejone folią) i tydzień później po odbiór. Wszystko sprawnie.
A cena zajebista, jak ją podałem (oczywiście bez konkretów) to w Lublinie nie chcieli ze mną gadać.
Komentarz
-
-
Moja wiedza w temacie ocatvii 2 Tour ;
diler (jedna z sieci w Polsce) może zejść z ceny katalogowej 7% , gotówka lub akcesoria.
przy zakupach flotowych dodatkowo 1% plus 1% od SAp-jednak przy tym nie będę się upierał bo nie byłem zainteresowany.
Popieram zakup bliżej miejsca zamieszkania, ja kupiłem w swoim city, kilka razy byłem w salonie przed zakupem, oglądałem, targowałem, marudziłem, opłaciło się. Jeśli kupował bym 100, 200, 300 km dalej to kto wie czy bym kupił? cena jaka uzyskałem nie odbiegała od cen krakowskich tak opisywanych na forum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysntomek, nie przesadzaj. Jestem z Lublina, kupowałem w Mińsku u Kuby. Wszystko się zgadzało, jestem z zakupu bardzo zadowolony. Jedyny zgrzyt to nie zakodowane światła dzienne, zrobili i to w aso w Lublinie.
Byłem 2 razy w salonie, raz obejrzeć auto (jeszcze obklejone folią) i tydzień później po odbiór. Wszystko sprawnie.
To ile masz km z domu do mińska? ile straciłeś czasu i ile zrobiłeś km?
Zamieszczone przez krzysnA cena zajebista, jak ją podałem (oczywiście bez konkretów) to w Lublinie nie chcieli ze mną gadać.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Ok. Bardzo jeszcze proszę o odpowiedź na pytanko: jaka jest różnica pomiędzy montażem wyposażenia fabrycznego w fabryce a ASO? kilku forumowiczów zwróciło na tą kwestię uwagę, że to jest ważne (mi tak najbardziej zależy na konfiguracji Tour + LPG + p Optimum + elektr. szyby tył + Swing + Jumbo Box)....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blazer47jaka jest różnica pomiędzy montażem wyposażenia fabrycznego w fabryce a ASO?
Zamieszczone przez yauokimu mnie byla roznica 10Kpln miedzy polnoca, a poludniem PolskiO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
Komentarz